share

Mealprep tips #1

‘Wow dat ziet er lekker uit Soof!’

Dit krijg ik vaak te horen wanneer ik een bakje uit mijn tas trek. Gek eigenlijk want zo bijzonder is het vaak niet. Toch is het een stuk aantrekkelijker dan die half besmeerde boterham die je in alle haast in elkaar flanste. Én een stuk goedkoper en gezonder dan die zoute soep en dat verlepte broodje uit de kantine. Ja, er zitten genoeg voordelen aan mealpreppen!

3 redenen om te beginnen met mealpreppen

  • Gezondere keuzes = fitter lichaam
  • Goedkoper
  • Tijdbesparing

Hoe doe je dat dan? 

  1. Zorg dat je goede bakjes hebt. Zelf gebruik ik standaard deze bakjes van musclemeat.nl omdat deze makkelijk te stapelen zijn, weinig ruimte innemen en je ook nog eens een keer kan weggooien als je geen ruimte hebt op de terugweg.
  2. Maak een plan. Ja echt, bedenk even rustig wat je nou nodig hebt. Maak een dagschema zodat je niet meer haalt dan echt nodig is. Dit kan super easy met onze printables waarop je een heel weekmenu kan maken.
  3. Doe boodschappen. Zorg dat je van tevoren goed gegeten hebt want honger = impuls aankopen. Houdt je echt aan het lijstje, zo voorkom je dat je straks veel te veel eten hebt en toch kiest voor die zak chips zie je snel in je mandje gooide.
  4. Prep the stuff. Zorg dat je een schone keuken hebt en minstens 2-3 uur rustig de tijd. Maak zoveel mogelijk klaar maar zorg wel dat je verse producten zo vers mogelijk bewaard. Ik doe bijvoorbeeld de dressing van mijn sla in een klein bakje apart. Ook leg ik precies klaar wat ik aan fruit/noten/groente snacks etc eet.
  5. Houdt je aan je schema. Alles ligt klaar voor de volgende dag en je hebt er zin in! Laat je dan ook niet verleiden om toch even iets bij de AH to Go te halen want dat is hartstikke zonde.
  6. Enjoy the results. Wanneer jij je echt aan je plan houdt en al je netjes geprepte maaltijden braaf op eet dan zie jij mega snel resultaat! En nee, niet allen je lichaam maar ook je portemonnee zal wat voller zijn en je zal een stuk meer tijd hebben op je andere dagen!

Nog hulp nodig bij het samenstellen van een lekker & gezond voedingsplan? Dat kan bij ons! Wij maken voedingsschema’s op maat die ook nog eens makkelijk vol te houden zijn! Klik hier voor meer informatie. 

Categories:

Related Posts

Fit Goal Club
Close Cookmode