fbpx

Mijn challenge: de fitste versie van mezelf

Zoals jullie hebben kunnen lezen in mijn vorige blog ga ik de komende 3 maanden een challenge aan met mijzelf. Ik wil de fitste versie van mezelf neerzetten op 1 juni. Of eigenlijk, dat wil ik gewoon vanaf nu zijn. Maar goed, doelen stellen werkt natuurlijk wel extra motiverend. Dit wil ik bereiken door dingen te gaan doen die ik leuk vind en bijdrage aan mijn happiness in plaats van een kip/broccoli/rijst dieet en vervelende cardio trainingen. Dat werkt niet voor mij namelijk.

Wat is fit zijn dan voor mij?

Ik ga dus dingen doen die ik leuk vind en die bijdrage aan mijn fitheid. Voor mij betekend fit zijn namelijk niet per definitie een sixpack, maar wat dan wel? Dat ik een sprintje kan trekken naar de bus zonder het bloedheet te krijgen. Een verzadigd gevoel hebben gedurende de dag en niet de hele tijd cravings heb of denk aan cheatmeals. Mijn deadlift en squat pr’s regelmatig verbeteren. Het allerbelangrijkste is dat ik mij prettig voel in mijn hoofd. Als ik regelmatig sport en gezond eet geeft mij dat ook enorm veel rust in mijn koppie. Maar er moet wel een balans zijn, ik moet ook niet in een vibe zitten waarin ik mij verplicht voel te sporten en continu gezond te eten. Kortom, mental health voor mijn physical health. Die volgt dan vanzelf wel ben ik van overtuigd.

Wat ga ik doen voor challenge? 
  • De komende 8 weken ga ik 2 keer per week boksen bij Boxing Stad Groningen. Dit is iets wat ik al enorm lang wil doen maar niet durfde. Ik ben nu drie keer geweest en dat was toch best wel heel pittig (en leuk!). De lessen bestaan uit techniek en HIIT training, wat best zwaar is voor iemand die met name krachttraining doet. Hoewel ik toch nog kon laten zien wat ik kon met mijn push ups tijdens de burpees 😉
  • Daarnaast ga ik nu consistent 2 keer in de week mijn benen trainen waarbij ik altijd deadlift, squat of hip thrust. Hierbij ligt de focus op sterker worden omdat dit natuurlijk iets is waar ik echt blij van kan worden. Afgelopen week heb ik eindelijk weer 100 kilo kunnen deadliften voor een aantal reps! Dit doe ik dus echt voor mijn hapiness en nouja, die booty gains zijn ook welkom natuurlijk.
  • Vanaf nu ga ik weer elke week naar de markt om verse groente en fruit te halen. Dit maakt mij zoooo blij! Al die verse producten zorgen ervoor dat ik echt geen moeite heb met ‘gezond eten’. Verder ga ik geen schema volgen of cheatmeals inlassen. Ik vertrouw erop met mijn kennis van de afgelopen drie jaar voeding & diëtetiek studeren dat ik de juiste keuzes kan maken. Wanneer ik zin heb in hagelslag door mijn kwark zal dat ook gewoon gebeuren en wanneer ik sushi wil eten dan ga ik dat ook lekker doen (zondag alweer yay!).
  • Een heleboel mini challenges! Ik ben super competitief ingesteld en dit werkt zo goed voor mij. Er zijn al een aantal challenges bedacht zoals intermitted fasting en low-carb maar mocht je nog ideeen hebben, let me know! Deze zijn allemaal te volgen op de blog. Vanaf maandag ga ik aan de eerste beginnen dus dan lees je hier wat dat zal zijn 🙂
Waar begin ik mee? 

Toevallig had ik vandaag een practicum over lichaamssamenstelling. Tijdens dit practicum hebben we gekeken met diverse meetmethode naar de verhoudingen in ons lichaam. Dit vond ik een mooi beginpunt dus deze gegevens ga ik hieronder ook vast neerzetten. Dit is mijn 0-meting voor deze challenge dus. Ik ga in ieder geval elke 4 weken kijken hoe het ervoor staat en wat een challenge doet met mijn lichaam.

Kleine disclaimer: ik ben maar 1,63 meter en fitness al ruim 3 jaar en sportte ervoor ook altijd in de vorm van hockey. Ik heb best wel aanleg voor een gespierd lichaam maar verlies ook moeilijk vet. Ik start dus niet op 0 maar zeker niet op mijn beste shape. Hoe dit over 3 maanden is weet ik niet, maar ik geloof erin dat als je doet wat je happy maakt zonder strenge regels je hier in de spiegel vanzelf resultaat van ziet.

Gegevens                              

Gewicht
Vetpercentage
Vetvrije massa
Vochtpercentage
Middelomtrek
Heupomtrek
Beenomtrek
Nekomtrek
Bicepomtrek

 13 maart

73,5 kilogram
24,5%
53,6 kilogram
53%
73 cm
103,5 cm
64,5 cm
34 cm
31 cm

You May Also Like

5 maanden later

Fit Goal Club gaat veranderen

Week 9 & 10: The end of the cut!

Week 7 & 8: the countdown