share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
paprika soep

Geroosterde paprikasoep

Op dinsdag ga ik standaard naar de vismarkt hier in Groningen, geweldig is dat! Ze hebben alle soorten groente en fruit en nog veel meer dingen voor een heel klein prijsje. Meestal kijk ik gewoon wat er ligt en of er een leuke aanbieding is en op basis daarvan ga ik koken. Afgelopen week lagen er 3 rode paprika’s voor één euro!! Dus toen zat ik thuis opeens met 3 rode paprika’s, hmm paprikasoep maken dan? Ik heb altijd zoete aardappel in huis dus die ging er lekker doorheen en de rest lees je verder in het recept.

Voedingswaarde per kom paprikasoep

56,5 kcal per  kom
11,5 gram koolhydraten
0,5 gram vetten
1,5 gram eiwitten

Benodigdheden
  • Soeppan
  • Staafmixer


Tip! Ik doe de paprika eerst even in de oven, ongeveer 15 minuten op 170 graden voor een heerlijk geroosterde smaak.

Ingredients

3 rode paprika's
witte ui
zoete aardappel
2 groente bouillonblokjes
scheutje olijfolie
theelepel provencaalse kruiden
mespuntje cayennepeper
teentje knoflook

Instructions

1
Gril de paprika op 180 graden gedurende circa 7-8 minuten
2
Snijd de ui en knoflook ondertussen fijn
3
Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes, dit mag gewoon met de schil eraan uiteraard
4
Fruit de ui en knoflook in de olijfolie en voeg hieraan de paprika en zoete aardappel toe en bak kort mee
5
Verkruimel de bouillonblokjes erover, giet gekookt water erover en doe de deksel op de pan
6
Laat de soep circa 20 minuten op een zacht vuurtje koken
7
Voeg de kruiden toe en mix het met de staafmixer tot het helemaal glad is
Fit Goal Club
Close Cookmode