share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Pompoen havermout

Havermout met pompoen

Inmiddels weten jullie wel dat pompoen mijn favoriet is. En havermout in de ochtend is iets waar ik sinds kort ook verslaafd aan ben geworden. 1+1 = 2 toch? Deze havermout met pompoen is zoooo lekker & easy! Het is perfect voor in de winter, door de kaneel en speculaas & koekkruiden ruikt het heerlijk en smaakt het vooral mega goed. Liever een hartig ontbijtje? Deze muffin frittata is ideaal voor iedereen die iets gemakkelijks wil eten in de ochtend of onderweg.

havermout met pompoen

Recept havermout met pompoen

Topping ideeën: van zichzelf is deze havermout al mega lekker, maar on top zou je bijvoorbeeld pecannoten, walnoten of koksrasp kunnen doen.

Voedingswaarden 

403 kcal per kom
42,2 gram koolhydraten
13,7 gram eiwitten (met een half schepje whey erdoor: 24,6 gram)
18,6 gram vetten

Tip: je kunt de pompoen puree eenvoudig van te voren maken door een pompoen circa 5 minuten in de magnetron te doen en het dan in blokjes te snijden. Kook dit circa 10 minuten en giet het af. Pureer het tot een glad mengsel en voilà: perfecte pompoen puree. 

Ingredients

50 gram havermout
100 gram pompoen puree
1 ei
150 ml ongezoete amandelmelk
snufje zout
theelepel mix van speculaas & koekkruiden en kaneel
optioneel: halve scoop whey (ik gebruik vaak cookies & cream)

Instructions

1
Mix de havermout, zout, kruiden en het ei goed in een kom totdat het ei verdeeld is
2
Voeg nu de pompoenpuree toe en dan de amandelmelk toe en zorg dat dit goed doorgeroerd is
3
Verwarm het circa 2-3 minuten in de magnetron of 4-5 minuutjes in een pannetje
4
Top it off met de whey of een andere topping en geniet van een warm winters kommetje havermout!
Fit Goal Club
Close Cookmode