share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
Pompoenhummus

Pompoenhummus

De pompoen, ik kan het elke dag eten. Er zijn zoveel manier op pompoen te gebruiken in recepten. Een heerlijke spread waar je ook eindeloos mee kan variëren is hummus.
Deze variant is net iets zoeter en romiger. Pompoenhummus geeft een heerlijke winterfeeling en smaakt heerlijk op wraps of crackers bijvoorbeeld! Hou je toevallig pompoen over? Geen probleem! De overige puree kan je goed gebruiken in dit heerlijke pompoen havermout recept. 

Pompoenhummus

Recept pompoenhummus 

Voedingswaarden  

96 kcal per portie
2,9 gram koolhydraten
3 gram eiwitten
8 gram vetten

Tip: je kan de pompoen puree prima van te voren maken. Verhit de pompoen circa 5 minuten in de magnetron. Hierna kan je hem makkelijk in blokjes snijden. Kook dit circa 10 minuten en giet het af. Pureer het tot een glad mengsel en voilà!

Ingredients

60 gram kikkererwten
100 gram tahin
200 gram pompoenpuree
2 el olijfolie
1 limoen (het sap)
peper en zout naar wens
1 theelepel komijnpoeder
snufje cayennepeper en knoflookpoeder

Instructions

1
Mix alle ingrediënten met een staafmixer en voeg naar wens olijfolie toe om het smeuïger te maken.
Fit Goal Club
Close Cookmode