share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
foto 3

Soof’s fave breakfast: courgette havermout 2.0

Yes tijd voor mijn vernieuwde courgette havermout ontbijt! Je leest het goed, courgette! Sinds ruim een jaar zweer ik bij mijn havermout in de ochtend. Dit terwijl ik voorheen het echt niet te eten vond. Zo droog en smaakloos. Totdat ik achter een paar leuke tricks kwam om het wel echt lekker te maken. Zo lekker dat ik echt elke ochtend met veel plezier dit ontbijt klaar maak. Mijn oude recept staat ook nog op de blog, deze kan je hier lezen.

Het is super makkelijk te maken en de ingrediënten heb ik vaak al in huis. Ik varieer er elke ochtend mee door te kiezen voor andere kruiden of andere groente. Naast courgette vind ik geraspte wortel ook erg lekker bijvoorbeeld. Maar ook pompoen doet het goed in mijn havermout, hier heb ik ook een receptje van geschreven. Op deze manier krijg je gelijk bij je ontbijt al behoorlijk wat groente binnen en haal je zo de minimale aanbevolen hoeveelheid van 250 gram. Nog een pluspunt, het vult extra goed door de vezels maar bevat aanzienlijk minder calorieën dan havermout.

Oatmeal protein van Quaker

Toen ik de Fitbox thuisgestuurd kreeg (bedankt kroon met daarin onder andere deze oatmeal wist ik zeker dat ik jullie even moest gaan updaten. Deze havermout is namelijk perfect qua structuur! Het moet redelijk fijn zijn zodat het goed vocht opneemt want anders krijg je een waterige havermout en daar hou ik echt niet van. Daarnaast komt het in zakjes van 38 gram, perfect voor 1 kom dus. Ohja, het bevat ook nog 8 gram proteïne per zakje wat ook best fijn is. Je kan het gewoon hier op de AH website kopen.

Voedingswaarde per kom courgette havermout

336 kcal
20 gram eiwit
36 gram koolhydraten
12 gram vet

Ingredients

38 gram havermout
1 ei
150 ml ongezoete sojamelk
1/4 courgette
100 gram fruit naar wens
snufje kaneel en cayenne poeder

Instructions

1
Mix de havermout met de kruiden. Voeg hier het ei aan toe en mix tot het een geheel is.
2
Rasp de courgette en mix dit erdoorheen
3
Voeg naar wens sojamelk of amandelmelk toe en mix dit nogmaals goed door zodat alles verdeeld is.
4
Verwarm dit 2,5 minuut in de magnetron en roer goed door.
5
Maak het af met fruit of andere toppings et voilà!
Fit Goal Club
Close Cookmode