Sofie

Hi allemaal!

Mijn naam is Sofie en ik ga samen met Justine dit blog avontuur aan. Om jullie een beetje een beeld te geven van wie wij eigenlijk zijn, wat wij doen en wat wij willen bereiken zal ik een stukje schrijven hieronder over mij!

Wie ben ik?

Inmiddels ben ik 21 jaar oud of jong, net hoe je het ziet! Ik studeer nu 3 jaar voeding & diëtetiek, het eerste jaar in Amsterdam maar sinds vorig jaar studeer én woon ik in het mooie Groningen. In de weekenden ben ik zo nu en dan nog in Utrecht te vinden voor mijn familie en vrienden. Momenteel sport ik bij Biggym en Basic fit en daarnaast volg ik ook nog leuke lessen bij de ACLO in Groningen.

Naast dat ik natuurlijk voeding & diëtetiek studeer ben ik ook een enorme foodie! Mijn huisgenootjes weten inmiddels wel dat ik gek ben op koken en zij vinden dit volgens mij ook niet vervelend. Je zal mij eigenlijk nooit betrappen op een tosti of kant-en-klare-maaltijd want waarom zou je niet een heerlijke verse maaltijd maken? Ohja, sinds ik hier in Groningen woon zal je mij ook minimaal 1 keer per week op de markt terug vinden. Want wat hou ik van de markt! 

Push ups

Fitness history

Sinds ik een jaar of 8 ben heb ik aan hockey gedaan, een enorm leuke sport! Toen ik een tussenjaar had en besloot volop te gaan werken, ben ik hiermee gestopt. Gelijk miste ik iets van beweging. Eigenlijk wilde ik ook gewoon een meisje zijn dat ‘sterk’ en ‘fit’ was zoals ik de laatste tijd steeds meer voorbij zag komen op instagram. Hop, van de 1 op de andere dag ben ik gaan sporten. Binnen een maand vond ik het zo intens leuk dat ik eigenlijk elke dag in de gym te vinden was! Dit was rond eind 2015. Van een meisje dat niet wist of een deadlift nou echt iets met doodgaan te maken had of niet ben ik 100 kilo gaan liften, WAUW dit was zo leuk! Eindelijk had ik iets gevonden wat ik echt heel leuk vond en waar ik ook best goed in was!

Doelen voor 2018

Dit jaar wil ik mij meer focussen op het totaalplaatje. Soms vergeet ik om te genieten van het sporten doordat ik een tijdje het idee had dat enkel het resultaat telde. Dusss, ik wil weer genieten van mijn trainingen, lekker zwaar tillen! Daarnaast wil ik mijn voeding wat beter oppakken, het gaat bij mij vaak met periodes goed en dan weer iets minder.

Dit jaar wil ik hier een beter balans in, geen cheatmeals meer maar gewoon gezond eten. Het doel is niet langer het resultaat maar juist de weg ernaar toe! Toch heb ik stiekem wel een nummertje als doel, ik wil dit jaar graag de 20% vetpercentage aantikken. Maar wel met minimaal 50 kilo spiermassa. Waarom? Omdat het mijn bouw is en ik trots op mijn spieren ben!


My guilty pleasures

Balans

Wonder boven wonder ben ik dus niet een snoep-type. Brownies, koekjes of chips zijn niet mijn ding (gelukkig!) maar ik hou vooral van warme maaltijden uit alle plekken van de wereld. Denk hierbij aan heerlijke nacho’s uit de oven met kaas, een verse pasta of heerlijke curry. En toch zit er iets van een zoetekauw in mij, I LOVE B&J’s & TONY’s! Hoeveel pinten Ben & Jerry vanille pecan blondie ik wel niet op heb #sorrynotsorry. En begin maar niet over het aantal repen Tony’s, met name uiteraard de gene met de mooie oranje wikkel. Ohja, Maltesers gaan bij mij ook niet per handje. Leuk weetje, ik heb nooit spijt ervan als ik zoiets eet! Waarom zou ik mij schuldig voelen als ik er toch al niks meer aan kan veranderen? Een beetje genieten is okay.

 

Fit Goal Club
Close Cookmode